Theater & Performance

Sjamandada

s j a m a n d a d a will create its own TempTempTemp (Temporary Temple of Tempting Tempests, while chewing on High Temperature Tempeh, etc. etc.) for performance in the broadest sense, on the unique Living Village Festival in Dalfsen.

A Living Festival after all asks for Living Performance Arts.

In Fratelli Fiasco's intimate circus-yurt named 'La Fuente' (the Source) a wide range of performers from or in between various disciplines will amaze, derange, derail our audience, shake them off of their fundaments with laughter & re-root them into the future.

Perhaps.

Who knows what might happen when a performer meets an audience.

Thursday Friday Saturday Sunday

Faktotum

NOMOFOBIA, Smartphone Exorcisme met Groentepiano

Hoe klinkt een Broccoli? Kan je infobesitas bestrijden? Wat is een vitaminepiano? NOMOFOBIA is een vrolijke straatvoorstelling door Faktotum over smartphoneverslaving en hoe ervan af te komen. Met nieuwe technologieën komen ook nieuwe ziektes: deze voorstelling presenteert cutting-edge onderzoek naar het behandelen van de kinderziektes van een digitale maatschappij. Het publiek wordt nauwkeurig onderzocht op de gevolgen van Smartphonestraling en één persoon wordt met behulp van een vitaminepiano en conductive touch exorcism geheeld. Strikt wetenschappelijk aantoonbaar allemaal, met veel electronische interferentie, verrassende technische snufjes, een dosis humor en zelfspot. Een banaan smaakt gewoon beter dan een telefoon!

NoMoFobie: De angst om zonder mobile telefoon, zonder batterij of buiten bereik te zijn (No-Mobile-Phone-Fobia). Rond 50% van alle telefoongebruikers kent dit fenomeen, bij sommigen groeit het uit tot een angststoornis. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Nomophobia

CyberPhrenie: Dermate grote verslaving aan een nieuwe technologie dat het leven gedomineerd wordt door deze relatie.

Faktotum: (lat: "doe alles!") Een ouderwets woord voor manusje van alles, dus voor iemand die van alle markten thuis is, iemand die het allemaal wel fixt.

Jakob Proyer is als straattheatermaker/performer/duizendpoot o.a. bekend van Warner&Consorten, was mede-oprichter en drijvende kracht achter collectief Aardlek, en is de laatste jaren solo actief onder de naam Faktotum.

Fractal Flares

Performance

Fractal flares is a group of amazing Fire Performers from the East of Holland. Be amazed by their skills!

Fractal Flares performers:
Kye Middleton
Laila Straatman
Ramona Kohler
Jeroen Martens
Nathalie Brower
Mieks Hadderink
Majo Flojo
Manu Supri
Ian Engai
Gregoar Larence

Fratelli Fiasco speelt: De Dwerg

Sjamanisch clownstheater voor jong & oud!

Midden in de natuur woonde eens een Dwerg. Hij woonde daar samen met een kraai, een vlinder en een draak. De mensen hadden zich namelijk teruggetrokken om elders hun eigen wereld te scheppen; de natuur was hun blijkbaar niet genoeg. De dwerg kon de mensen missen als kiespijn, want met al hun rare bedenksels en gebouwen brachten ze alleen maar verwarring en onrust. Zonder hen kon hij tenminste weer rustig zijn eigen leventje leiden. Maar dan vindt de Dwerg op een dag een ei van goud... Enthousiast wil hij deze al uit gaan broeden, zonder zich daarbij te realiseren dat hij hierdoor meegesleurd zal worden in een reeks van gebeurtenissen die zijn rustige leventje goed overhoop haalt... De komische en ontroerende Dwerg raakt al 25 jaar jong en oud, van theaters tot asielzoekerscentra tot in China. En ook al spreekt de Dwerg in de taal van vogels, draken, eenhoorns, vissen en bomen, geen mens die het verhaal niet volgen kan. Diep in zichzelf is geen enkel mens immers de oorspronkelijke taal van het hart vergeten, waarmee alle bewoners hier op aarde elkaar oorspronkelijk goed verstonden. Vrijdag tot en met zondag, zie voor tijden in de Sjamandada tent!

Het zal eens TIJD worden!

Noortje Braat & Egon Kracht

Noortje Braat & Egon Kracht bouwen een zelfvoorzienend huis van restmaterialen en laten zien dat het anders kan. Iedereen kan een verschil maken. We zijn machtig en rijk, niet nietig en klein. We zijn in transitie. Maar hoe gemakkelijk is dat eigenlijk, zo'n transitie? En wat als de een verder wil gaan dan de ander? Waar ligt de nieuwe grens?

Het zal eens TIJD worden! is muziektheater over nu, en over de toekomst. Over hoe we teren op de aarde. Over hoe we vastzitten in allerlei gewoonten. Over een wereld waarin oude systemen niet meer werken. En hoe we ons daar steeds bewuster van worden.

Noortje Braat & Egon Kracht bezingen, bespreken en bespelen hun nieuwe weg met contrabas, viool en piano. Egon kent u als muzikaal partner van Maarten van Roozendaal, of van zijn eigen ensemble The Troupe waarmee hij muziekvoorstellingen naar de theaters brengt. Noortje heeft haar sporen als zangeres, violiste, componiste en librettiste verdiend in de Nederlandse muziektheaterwereld. Samen vormen Noortje en Egon op het podium een duo sinds 2013. Eerder speelden zij het muziekprogramma De stille Kracht.

Het zal eens TIJD worden! speelde inmiddels op vele podia en ging officieel in première op 24 januari 2016. Een greep uit de recensies:

“Dit is muziek, en iets wat ik nog nooit gehoord heb.”

“Vakkundig, intiem en treffend bouwen Noortje en Egon tijdens de voorstelling hun muzikale huis en laten de luisteraars er anderhalf uur vrij in rondneuzen.”

“Soms is het ingetogen en confronterend, soms swingt het de pan uit.”

“Knappe teksten en aansprekende muziek raken hoofd en hart. Theater dat inspireert om zelfbewuster te gaan leven.”

“We beleven hier een sprankelende show vanuit een voor ons allen zinvolle visie. Een voorstelling over de kwetsbaarheid van de wereld, maar ook over de kwetsbaarheid van mensen die haar willen veranderen. Een regendans? Ja, hoewel niet tegen een onbereikbaar uitspansel, maar voor het aanmoedigen van echte, bereikbare mensen.”

Hoop Lovers

Performance

Hoop shows, workshops & sales

Knuffelcaravan

Knuffelen

"""Knuffelcaravan""  om het knuffelen te propageren,
omdat het gezond, leuk en heerlijk is. Dansen met allerlei attributen: Isiswings, sluierwaaiers en gewone sluiers, en 's nachts de prachtige fiberflies!"

Up Side Down Acrobatics

Acrobatics and Acrobatic Clinic

Acrobatics and Acrobatic Clinic

Veel Mensen

Performance

Touwenknoop Samenspeelactiviteiten
Samenwerking als bijen - Touwenknopen tot Proefparadijzen